Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Raku-stoken

Deze zomer proberen we een keer het Raku-stoken aan te bieden aan de deelnemers van onze cursus kleien voor volwassenen. 

Raku is een stooktechniek waarbij je op een biscuitgebakken werkstuk een speciale glazuur aanbrengt die gemakkelijk craqueleert. Je stookt het werkstuk dan in een gasoven tot de glazuur uitsmelt en haalt vervolgens het werkstuk uit de hete oven. Door de plotse afkoeling aan de lucht scheurt de glazuur.

Vervolgens breng je het werkstuk in een rookpot met brandbaar materiaal (zaagsel). Door de hoge temperatuur van het werkstuk ontbrandt het materiaal. Je sluit de pot af waardoor je rookontwikkeling krijgt. Wat niet geglazuurd was en de scheuren roken zwart in waardoor je een typisch zwart-wit effect hebt. 

 

Praktisch:

De workshop gaat door op woensdag 1 augustus 2018 van 10u tot 18u te Büllingen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Je wordt de dag voordien op de hoogte gebracht of de workshop doorgaat of niet.

Je werkstukken mogen maximum een doormeter van 25 cm hebben en een hoogte van 25 cm is de maximum hoogte van je werkstuk. Je glazuurt zelf je eigen werkstuk, je haalt je werkstuk zelf met de tang uit de hete oven (1020°). Je bent dus zelf volledig verantwoordelijk voor eventuele stukken aan delicate werkstukken.

Kostprijs van de workshop (glazuur + bakken van 3 stuks(*) inbegrepen): € 50,00- (ter plaatse te betalen).

(*) elk bijkomend werkstuk dat je wil bakken, kost € 10,00-

 

 

Inschrijven en bijkomende info:

Stuur een mail!